Cautati
Home Pui shanghai

Reteta I - Pui shanghai

Ingrediente necesare pui shanghai:
- jumatate de kilogram de piept de pui dezosat;
- trei oua;
- o legatura de ceapa verde;
- 200 de grame de faina;
- 200 de mililitri de ulei pentru prajit;
- 30 de grame de mustar;
- 25 de mililitri de sos de soia;
- 15 mililitri de vin alb;
- un varf de cutit de sare;
- un varf de cutit de piper;
- pesmet;
- optional putem adauga susan sau ulei de susan.


Modul de preparare pui shanghai:
Reteta chinezeasca a puiului Shanghai este una relativ simpla, care poate fi pregatit foarte usor si in bucatariile noastreSe incepe prin a taia pieptul bucatele subtiri, cu o latime de circa un centimentru. Batem ouale impreuna cu sosul de soia intr-un castron, iar apoi adaugam, mustarul, vinul alb, frunzele de ceapa verde tocate cat mai marunt, sarea si piperul. Putem folosi marar in cazul in care nu avem ceapa verde. Adaugam faina compozitiei pana cand va avea consistenta necesara ca sa se lipeasca de fasiile de pui..
Dam carnea de pui prin pesmet sau faina ( in functie de preferinte)  dupa care o trecem prin compozitia realizata si apoi o prajim intr-o tigaie cu ulei incinsa. Puiul shanghai este facut de indata ce prinde o crusta de culoare aurie. Cand sunt gata scoatem bucatile de pui Shanghai din tigaie si le punem pe un servetel pentrru  a absoarbe grasimea. Optional, puiul Shanghai merge presarat cu susan prajit sau stropit cu ulei de susan.
Puiul Shanghai poate fi servit  impreuna cu diverse sosuri, fiind folosit atat ca aperitiv cat si ca falul intai de mancare.

Pofta buna!!!


Reteta a doua – Pui shanghai iute

Ingrediente necesare pui shanghai iute:
- jumatate de kilogram de piept de pui dezosat;
- trei oua;
- o ceapa ceapa verde;
- 250 de grame de faina;
- 200 de mililitri de ulei pentru prajit;
- doua linguri de pasta de ardei iute;
- o lingurita de boia iute;
- doua linguri de sos de soia;
- un sfert de lingurita de condiment chinezesc;
- putina sare;
- putin piper.


Modul de preparare pui shanghai iute:
Pentru reteta de pui shanghai iute pieptul se taie bucatele cu latimea de un centimetru. Dupa ce am taiat pieptul se lasala marinat aproximativ o ora, nu mai mult, intr-un amestec realizat din pasta de ardei iute, sosul de soia si boiaua iute, amestecand din cand in cand astfel incat sosul trebuie sa acopere toate bucatile. Batem ouale cu faina, piperul, sarea, condimentele chinezesti si frunzele de ceapa fin tocate. Dam apoi bucatile de pui prin faina, pe urma prin ou, si prajim in ulei incins. Atunci cand are culoare aurie, puiul shanghai este gata si trebuie scos si pus pe un prosop de hartie de hartie pentru a-si lasa grasimea. Puiul shanghai iute se serveste fierbinte.

Pofta buna!!!


Ultima actualizare (Marţi, 22 Martie 2011 14:28)

 
Adaugati la retelele sociale
Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks RSS Feed 
Vizitatori online
Avem 3 vizitatori online
Cautari frecvente


© www.dinpui.ro 2014